Zásady zpracování souborů cookies

Co jsou cookies?

Cookie je malý textový soubor, který se uloží ve vašem počítači nebo mobilním zařízení a je opět používán během vašich dalších návštěv. Díky cookies si navštívené webové stránky pamatují vaše úkony a nastavení, které jste na nich provedli, takže tyto údaje nemusíte zadávat opakovaně, zlepšují a zjednodušují Vaší návštěvu webu.

Jaké cookies používáme?

Existují dva typy souborů cookies, trvalé a dočasné (session cookies neboli relační soubory cookies). Trvalé cookies jsou uloženy jako soubor ve vašem počítači nebo mobilním zařízení, a to nejdéle po dobu 12 měsíců. Session cookies jsou uloženy dočasně a zmizí poté, co zavřete prohlížeč. Pokud se přihlásíte k registrovanému účtu, použijeme trvalé soubory cookies například k uložení vámi zvoleného zboží do nákupního košíku. Session cookies používáme, když použijete funkci Filtr produktů a také k tomu, abychom zkontrolovali, jestli jste přihlášeni nebo jestli jste do svého nákupního košíku vložili nějaké zboží.

Jaké osobní údaje zpracováváme?

Soubory cookies shromažďují informace o používání našich webových stránek. Tyto informace zahrnují typ internetového prohlížeče a operačního systému, který používáte, název domény místa, ze kterého se připojujete (IP adresa), datum, čas a trvání návštěvy, počet návštěv, průměrný čas strávený na našich webových stránkách a stránky, které zobrazujete. Soubor cookies obsahuje také jedinečné identifikační číslo, které identifikuje váš prohlížeč. To nám pomáhá rozpoznat váš prohlížeč, když znovu navštívíte naše webové stránky. Rovněž sledujeme, jak vyhledáváte na našich webových stránkách a jaké zboží si prohlížíte.

Účely zpracování osobních údajů

Správce může zákonně používat soubory cookies za účelem měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek, neboť jsou zpracovávány na základě oprávněného zájmu správce podle čl. 6 odst. 1 písm. f) GDPR, není tedy vyžadován Váš souhlas. Data, která shromažďujeme, mohou být také použity pro marketingové účely přímo Vám na míru, k tomu ale potřebujeme Váš souhlas.

Jak jsou cookies využívány pro cílení reklamy?

K identifikaci produktů, které vás mohou zajímat, můžeme shromažďovat informace o navštívených stránkách nebo o produktech, které jste si zakoupili, abychom mohli prodávat zboží přímo Vám na míru. Spolupracujeme s místy elektronického obchodování, abychom zákazníkům nabízeli cílenou reklamu. Reklamujeme prostřednictvím vlastních bannerů na našich webových stránkách a webových stránkách třetích stran.

Když navštívíte naši webovou stránku, webové stránky třetích stran (například stránky našeho obchodního partnera) nebo kliknete na reklamu našeho e-shopu, vaše webové aktivity mohou být sledovány prostřednictvím souborů cookies. Soubory cookies třetích stran vytvářejí naši obchodní partneři, kteří inzerují naše služby na jiných webových stránkách. Naši marketingoví partneři mohou poskytnout své vlastní soubory cookies k zobrazení personalizovaných reklam, které souvisejí s naším e-shopem.Vaše údaje nikdy neposkytujeme, neprodáváme ani nevyměňujeme s třetími stranami za účelem obchodování.

Souhlas s ukládáním cookies v případě personalizace reklam

Aktivním zaškrtnutím možnosti „Souhlasím“, která následuje za upozorněním v dolní části webu, znějící následovně: „Provozovatel webu, společnost KORTAN poštovní schránky s.r.o., IČ: 04145542, se sídlem Babice 360, 687 03 Babice u Uherského Hradiště, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 88450, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě Vašeho souhlasu také pro personalizaci reklam. Přečtěte si Zásady souborů cookies.“ udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem sbírání údajů o chování návštěvníků na našem webu na dobu, která je uvedena dále u jednotlivých cookies. Souhlas lze vzít kdykoliv zpět, a to pomocí změny nastavení příslušného internetového prohlížeče. Máte právo kdykoliv odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů (čl. 7 odst. 3 GDPR), právo požadovat přístup ke svým osobním údajům (čl. 15 GDPR), právo na jejich opravu (čl. 16 GDPR) nebo výmaz (čl. 17 GDPR), právo na omezení zpracování (čl. 18 GDPR), a vznést námitku proti zpracování (čl. 21 GDPR), máte právo na přenositelnost těchto údajů k jinému správci (čl. 20 GDPR), jakož i právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, máte-li za to, že naše společnost při zpracování osobních údajů postupuje v rozporu s GDPR (čl. 77 GDPR). V případě uplatnění výše uvedených práv se můžete obracet na kontaktní osobu Hana Kortanová , (+420) 775 601 165, info@kortan.cz.

Kontrola nad soubory cookies

Cookies z vašeho počítače nebo mobilního zařízení můžete snadno vymazat pomocí vašeho prohlížeče. Návod, jak zacházet se soubory cookies a jak je odstranit, najdete v „Nápovědě“ svého prohlížeče. Můžete nastavit blokování souborů cookies, nebo že si přejete být informováni pokaždé, když do vašeho počítače nebo mobilního zařízení bude odeslán nový soubor cookies. Dále si můžete nastavit anonymní režim, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníků webu. Vezměte prosím na vědomí, že pokud se rozhodnete blokovat cookies, nebudete moci využívat výhod všech funkcí.

Pokud nesmažete soubory cookies ze svého prohlížeče, můžeme tyto údaje použít k těmto účelům:

Cookies třetích stran

Cookies třetích stran používáme ke shromažďování statistických údajů v souhrnné podobě pomocí analytických nástrojů, jako je Google, Google Analytics, Facebook Pixel, Sklik, Heureka. V takovém případě se shromážděná data předávají těmto poskytovatelům služeb třetích stran za účelem jejich zpracování. Používáme také inzertní funkce služby Google Analytics a Facebook Pixel. Používáme cookies třetích stran trvalé i dočasné (session cookies). Trvalé cookies jsou uloženy ve vašem počítači nebo mobilním zařízení, a to nejdéle po dobu 24 měsíců.

Údaje, které získáme, mohou být zpřístupněny třetím stranám, zpracovatelům Vašich osobních údajů, aby nám pomohly poskytovat naše služby (např. účetní, poskytovatel cloudových služeb, analýza, audit, platby, detekce podvodů, marketing a vývoj). Tyto třetí strany mají přístup k Vašim osobním údajům v rozsahu nezbytně nutném pro výkon jejich činnosti, a jsou zavázány je neprozradit a nepoužít k jiným účelům.

Případně dalším poskytovatelům zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době správce nevyužívá.

Správce neovládá cookies z webových stránek třetích stran. Třetí strany odpovídají za to, jak fungují jejich cookies a jak jsou zpracovávány osobní údaje.

K čemu se cookies používají?

Soubory cookies umožňují rozpoznat vaše zařízení, zabezpečit váš přístup na registrovaný účet a náš web obecně a pomáhají nám předkládat vám relevantní reklamy v případě udělení souhlasu.

Kategorie použití:

Soubory cookies nám pomáhají zjistit, jak náš web funguje v různých lokalitách. Také používáme soubory cookies za účelem pochopení, zlepšení a provádění výzkumu produktů, funkcí a služeb, včetně vašich přístupů na e-shop z jiných webů, aplikací či zařízení, jako jsou váš pracovní počítač či vaše mobilní zařízení.

Tabulka souborů cookies

Používáme různé typy souborů cookies, jejichž účely jsou popsány níže.

Soubory cookies platné po dobu relace

Název souboru cookie Sběr dat Účel Doba uchování
PHPSESSID Žádný Tento soubor cookies je nativní pro aplikace PHP. Slouží k vytvoření uživatelské relace za účelem předávání dat. Po dobu prohlížení
JSESSIONID .nr-data.net Soubor cookie JSESSIONID používá New Relic k uložení identifikátoru relace, takže New Relic může sledovat počty relací pro aplikaci. Po dobu prohlížení

Nezbytně nutné soubory cookies

Jedná se o soubory cookies, které umožňují archivovat Vaše preference při prohlížení našich stránek uložením různých možností, které jste zvolili při poslední návštěvě. Můžeme Vám je tak znovu nabídnout, abychom Vám zjednodušili prohlížení našich stránek (např. výběr jazyka, který se má zobrazit). Můžete se proti nim ohradit a vymazat je prostřednictvím nastavení prohlížeče, ale může dojít ke zhoršení vašeho uživatelského komfortu.

To se týká následujících souborů cookies:

Název souboru cookie Sběr dat Účel Doba uchování
cookie_consent_level Typ udělného souhlasu Ukládá, zda jste přijali nebo odmítli soubory cookies pro každou analytickou službu používanou na našich stránkách. 2 měsíce
cookie_consent_user_accepted Udělení souhlasu Ukládá, zda jste přijali nebo odmítli soubory cookies. 2 měsíce
_GRECAPTCHA Ochrana proti SPAM Tento soubor cookie je nastaven službou Google recaptcha k identifikaci robotů za účelem ochrany webové stránky před škodlivými útoky spamu. 5 měsíců a 27 dní

Analytické soubory cookies

Jedná se o soubory cookies, které nás informují o používání a výkonnosti našich stránek a umožňují nám vypracovávat statistiky o návštěvnosti a používání různých prvků našich stránek (navštívený obsah a cesty návštěvníků), což nám umožňuje učinit naše služby zajímavějšími a uživatelsky přívětivějšími (nejčastěji navštěvované stránky nebo sekce, nejčtenější články atd.).

Název souboru cookie Sběr dat Účel Doba uchování
_ga ID klienta Google Analytics Slouží k rozlišení návštěvníků webu pomocí náhodného identifikátoru. 13 měsíců
_gid ID klienta Google Analytics Slouží k rozlišení návštěvníků webu pomocí náhodného identifikátoru. 24 hodin
_gat ID klienta Google Analytics Slouží k omezení rychlosti požadavků. 1 minutu
_gat_UA-99609107-1 ID klienta Google Analytics Cookie používané Google Tag Managerem ke kontrole načítání skriptu Google Analytics. 1 minuta
foxentry-geo Foxentry Cookie pro Foxentry, které Vám pomáhá vyplňovat formuláře. 1 hodina
SERVERID Foxentry Cookie pro Foxentry. Konkrétně pro jeho infrastrukturu - load balancer a nese informaci o přirazeném serveru. Po dobu sezení

 

Cookie pro cílení a reklamu

Tyto soubory cookie se používají k zobrazování reklamy, která vás pravděpodobně bude zajímat na základě vašich zvyků při procházení.

Název souboru cookie Sběr dat Účel Doba uchování
fr Facebook Pixel Facebook nastavuje tento soubor cookie tak, aby uživatelům zobrazoval relevantní reklamy sledováním chování uživatelů na webu, na stránkách, které mají Facebook pixel nebo sociální plugin Facebooku. 3 měsíce
_fbp Facebook Tento soubor cookie je nastaven společností Facebook, aby po návštěvě webové stránky zobrazoval reklamy buď na Facebooku, nebo na digitální platformě poháněné reklamou na Facebooku. 3 měsíce
_gcl_au Google tag manager Poskytuje Google Tag Manager k experimentování s účinností inzerce webových stránek využívajících jejich služby. 3 měsíce
sid Technické cookies Cookie využívaná pro identifikaci zařízení v rámci všech služeb Seznam.cz. 30 dní
KADUSERCOOKIE Preferenční cookies Součástí reklamniího scriptu je script Pubmatic, který vygeneruje jejich cookies, která slouží k identifikaci uživatelů v jejich systému. Pokud se jich ptáme na reklamu, tak přidávame do pozadavku id z této cookies.Platnost cookies je 4 měsíce a dochází k pravidelnému obnovování. 120 dní
APNUID Preferenční cookies Součástí reklamniího scriptu je script Xandru (dříve AppNexus), který vygeneruje jejich cookies, která slouží k identifikaci uživatelů v jejich systému. Pokud se jich ptáme na reklamu, tak přidávame do pozadavku id z této cookies.Platnost cookies je 4 měsíce a dochází k pravidelnému obnovování. 120 dní
szncsr Preferenční cookies Pokud tato cookie existuje, služba používá serverové prodloužení cookies. neexpiruje
IDE Technické cookies Cookie využívaná Doubleclick a poskytuje informace o tom, jak koncový uživatel používá webovou stránku a reklamy na ní 1 rok
SL_C_23361dd035530_KEY Smartlook Klíč pro projekt 13 měsíců
SL_C_23361dd035530_SID Smartlook Kód relace 13 měsíců
SL_C_23361dd035530_VID Smartlook Používá se k rozeznávání uživatelů. 13 měsíců

Využívání cookies v rámci služeb Seznam.cz jsou k dispozici ve článku Využívání cookies

Svůj souhlas můžete udělit nebo odvolat, a to buď globálně, nebo účelově, pomocí panelu nastavení souborů cookies: změna nastavení Cookie.